B2B, Matchmaking, Yritystreffit, Speed-dating – Mitä näillä termeillä tarkoitetaan, mistä Yritystreffeissä on kyse?

Olemme BusinessMakerilla toteuttaneet yritystreffejä syksystä 2017 lähtien. Käsite yritystreffit saattaa olla osalle edelleen vieras ja siksi päätin kirjoittaa aiheesta. Toisinaan kohtaan myös kysymyksiä mitä yritystreffeillä oikeastaan tehdään ja mitä treffailu tarkoittaa? Treffailu kun on usein mielletty sanana täysin muualle kuin yritysmaailmaan.

Yritystreffeissä puhutaan usein b2b eli business to business – kohtaamisista. Käytetään sanoja kuten matchmaking, one-to-one ja speed dating. Mathcmaking tarkoittaa suoraan käännettynä parin löytämistä. Sitä se tarkoittaa myös yritystreffeillä. Paitsi että tavoite on löytää useita pareja, ei vain sitä yhtä ainoaa oikeaa paria vaan monia oikeita!

Mätsäytys-työkalulla tapahtuva verkostoituminen eroaa perinteisestä kahvitauoilla ja tapahtumien välissä tapahtuvasta verkostoitumisesta siten, että se on jäsenneltympää, suunnitelmallisempaa ja tehokkaampaa.

Yritystreffeillä tutustutaan etukäteen tapahtumaan tulijoihin, sovitaan treffejä profiilikuvauksen perusteella ja itse tapahtumassa toteutetaan lyhyitä treffejä useiden osallistujien kanssa. Tavoitteena on helpottaa verkostoitumista ja tarjota kontaktien syntymiseen vaivattomuutta. Etukäteen pystyy myös lähestymään treffikumppania viestillä sekä valmistautumaan kohtaamiseen.

Treffailu on saavuttanut suuren suosion. Sen tuomat hyödyt yrityksille säästävät aikaa, tehostavat verkoston kasvattamista ja tutkimustemme mukaan lisäävät asiakasmääriä.

Kenties oleellisinta treffailussa, niin kuin verkostoitumisessa ylipäätään on mieltää se ydin: tavoite on laajentaa verkostoa. Se tapahtuu kontaktoitumalla useihin tahoihin, pitämällä silmät ja korvat auki kohtaamisissa ja muistettava, että kukin treffailija kantaa mukanaan omaa verkostoaan saapuessaan kohtaamiseen.

Matchmaking-tapahtuman toteuttaminen vaatii tapahtumajärjestäjältä useiden lankojen yhtäaikaista näpeissä pitämistä ja kokonaisuuden hallintaa. Siinä me tarjoamme apuamme ja tuomme mukanamme omaa osaamistamme. Tapahtumajärjestäjät saavat meiltä työkaluja tapahtuman toteuttamiseen kuin myös treffailijat työkaluja treffeillä olemiseen.

Kurkkaa tulevia tapahtumia ja klikkaile itsesi mukaan!

Anneli Komi  / BusinessMaker