Suunnitteletko B2B Matchmaking tapahtumaa? – näin onnistut

Onko tavoitteenasi kohtauttaa alueesi yrityksiä tai henkilöitä toisiinsa? Haluatko auttaa heitä löytämään tehokkaasti ja nopeasti lisää kontekteja ja laajentamaan liiketoimintaa uusien kontaktien avulla? Haluatko edistää heidän verkoston kasvua?

Vuodesta 2017 olemme toteuttaneet BusinessMakerin B2B -tapahtumia. Tiimissämme on tapahtuma-alan huippu moniosaajia ja me tiedämme, että tapahtumien järjestäminen on rankkaa työtä!

Haluamme auttaa sinua ja jakaa kanssasi meidän mielestä tärkeimmät avaimet onnistuneen matchmaking -tapahtuman toteuttamiseen. Matchmaking-tapahtumassa on paljon seikkoja, jotka tulee ottaa huomioon ja suunnittelu kannattaa aina aloittaa hyvissä ajoin. Tässä tärkeimmät:

1. Sitouta kumppanit

Usein tapahtumaa järjestää useampi organisaatio tai siinä on mukana järjestäjätahon lisäksi muita organisaatioita  – kumppaneita. Sitouta heidät heti alusta asti. Kerro, mitä olette tekemässä, millä aikataululla, mitkä ovat tavoitteet ja mitä odotuksia heihin kohdistuu. Sitoutunut kumppani auttaa tapahtuman toteuttamisessa ja on tärkeää ymmärtää kumppanin tavoitteet ja odotukset ihan alusta asti.

2. Aseta tavoitteet

Paljonko odotat osallistujia, mitä odotat osallistujien saavuttavan. Kun järjestäjällä itsellään on tavoitteet kirkkaana mielessä alusta asti, on helpompi viedä tapahtumaa eteenpäin ja auttaa osallistujia.

3. Huomoi aika

Tapahtuman suunnittelusta toteutukseen tarvitaan aikaa. Huolehdi, että käytössäsi on vähintään kuukausi aikaa markkinointiin, viestintään ja matkan varrella ilmeneviin erilaisien toimenpiteiden tekemiseen. Mitä useampi taho tapahtuman ympärillä touhuaa, sitä enemmän tarvitaan aikaa.

4. Suunnittele viestintä

Kerro sekä järjestäjille, kumppaneille että osallistujille selkeällä viestinnällä mitä steppejä tapahtumaa ennen tehdään, mitä tavoitellaan ja mitä heiltä odotetaan. Lyhyt ja ytimekäs viestintä toimii!

Saammeko kertoa sinulle lisää? Me autamme tapahtuman suunnittelusta aina loppuraportointiin saakka. Meiltä saat asiantuntevan tiimin avuksi jo ensi metreillä ja se pysyy mukanasi sekä asiakkaidesi apuna tapahtuman alusta loppuun saakka. Ota yhteyttä myynti@businessmaker.fi

Hyviä tapahtumia toivottaa,

BusinessMakerin tiimi 🙂