Luottamus on bisneskohtaamisten perusta – BusinessMakerin Online matchmaking -tapahtumasta yrityksen perustajaksi tuntemattoman kanssa

Ennestään tuntemattoman ihmisen kanssa yrityksen perustaminen ei ole klassisin tyyli käynnistää osakeyhtiö, mutta ei myöskään aivan vierasta. Mutta yrityksen perustaminen ihmisen kanssa, jota ei ole koskaan kasvotusten nähnytkään, on.

Koronavuosina toisensa BusinessMakerin bisnestreffeillä tavanneet mentaalivalmentaja Amy Albrecht ja bisnespsykologi Timo Vatanen
kuitenkin tekivät jälkimmäisen mukaisesti yrityksensä Nurtureworksin kanssa.

Etänä tutustuessa he pääsivät käyttämään varsinaisia ammatillisia taitojaan jo ennen kuin minkäännäköisestä yritystoiminnasta, tai edes sen suunnittelusta, voitiin puhua.

Vuorovaikutus luottamuksen rakentamisen työkaluna

Käytännössä yhteistyön rakentaminen alkoi toiseen tutustumisesta; tulevat yhtiökumppanukset keskustelivat paljon arvoista, kokemuksista, tulevaisuuden visioista ja ideoivat potentiaalisia palveluita ilman aikatauluja ja kiirettä.

Itsensä rohkea peliin laittaminen vaati omien epävarmuuksien ja haavoittuvuuden esiintuomista, mutta harva asia luo luottamusta paremmin kuin avunpyytäminen ja sen tarjoaminen.

Samansuuntaiset ajatukset raivasivat tieltään isoimmat kompastuskivet yrityksen perustamisen edeltä. Avoin ja rohkea vuorovaikutus toimi työkaluna luottamuksen rakentamiselle, mutta sen lisäksi vaadittiin uskallusta luottaa toiseen sekä sopimukset, kuten yhtiöjärjestys, jotka toivat konkretiaa puheille.

Kasvua arvot ja kulttuuri edellä

Näillä arvoilla Nurtureworks rakentaa tuoretta toimintaansa, sillä idealistisesti työelämän parantamiseen suhtautuva parivaljakko haluaa toimintaansa mukaan samanhenkisiä ihmisiä. Voikin sanoa, että he haluavat kasvaa yrityksenä, mutta eivät pakolla tai suurten strategioiden johdosta. Heille tärkeämpää on yrityksen tinkimätön arvopohjainen kulttuuri.

Etäpalaveriyritys

Nyt NurtureWorks tarjoaa muun muassa koulutusta hybridityön ongelmien korjaamiseen. Onkin helppo nähdä heidän lyhyen yhteisen taipaleensa toimineen oivallisena testinä koulutussisällölle. Kun yritys on etänä perustettu, on luonnollista sekä tehdä työtä etänä että auttaa muita saman aiheen parissa.

Timo Vatanen, Nurtureworks Oy