Matchmaking tapahtumat edistävät liiketoimintaa

B2B Matchmaking tapahtumissa tavoitteena on aina tuottava kohtaaminen. Välttämättä tuottavuus ei tarkoita uutta asiakasta, vaikka sekin saa olla ja on hyvä tavoite. Tuottavuus voi tarkoittaa montaa asiaa: oman alihankkija & kumppaniverkoston laajentamista, oman osaamisen lisäämistä, vertaistuen kohtaamista, uuden asiakkaan tai toimittajan löytämistä.

Tie tuottavaan kohtaamiseen ei ole helppo. Eikä se tapahdu pelkästään kohtaamalla hirmuinen määrä uusia henkilöitä.

Tuottavaan kohtaamiseen tarvitaan ymmärrystä: mistä kohtaamisessa on kyse? Mistä tuottavuus syntyy? Mitä työkaluja kohtaamiseen voidaan käyttää ja miten työkaluja käytetään.

Kohtaamisessa on pohjimmiltaan kyse vuorovaikutuksesta. Se alkaa jo matchmaking -tapahtumaan ilmoittautuessa. Meillä BusinessMakerilla tarjotaan työkaluja osallistujan käyttöön jo tässä vaiheessa. Osallistuja pääsee miettimään ensivaikutelman luomista eli profiilikirjoitustaan yrityskuvaustyökalun avulla. Työkalu auttaa hahmottamaan mitä lyhyessä profiilikuvauksessa on otettava huomioon, jotta se houkuttaa juuri oikeita kontakteja sopimaan tapaamisen ja kertoo lyhyesti ja ytimekkäästi osallistujasta kaiken tarpeellisen.

Tapahtumissamme osallistuja saa lisää vuorovaikutuksen työkaluja käyttöönsä rekisteröitymisen jälkeen. Valittavana on vinkkejä, ohjeita sekä työkaluja, joita vuorovaikutuksen ammattilaiset käyttävät työssään.

Yritysten välisen matchmaking tapahtuman on aina tarkoitus edistää osallistujan liiketoimintaa. Tapahtumaympäristö ja tekniikka tukee vuorovaikutustilannetta siten, että osallistuja pystyy keskittymään kaikkein oleelliseen: tuottavaan kohtaamiseen.

Anneli Komi / BusinessMaker Solutions Oy