” Voisi sanoa, että olinkin etsimässä juuri tällaista henkilöä, vaikka en silloin vielä tiennytkään

Esa Ajo Netmaa Oy:stä osallistui Ensimetrin järjestämille BisnesDeiteille 23.5.2018 Tampereella. BisnesDeiteissä käytettiin Rekrytreffi-sovellustamme, jonka avulla yrittäjät ja työnhakijat kohtaavat toisiaan ensin verkossa ja myöhemmin fyysisessä tapahtumassa.

Esa Ajo / Netmaa Oy

 

Esa tuli etsimään tapahtumasta lisää osaajia yritykseensä nimeltä Netmaa Oy. Netmaa on ohjelmistotalo Tampereelta, Hermiasta. Sen päätoimialaa ovat selainpohjaiset toiminnanohjaussovellukset.

Asiakaskohtaiset sovellukset ja ohjelmistot Netmaa toteuttaa viimeisimmillä käytettävissä olevilla ja toimiviksi todetuilla teknologioilla. Yritys toteuttaa räätälöityjä järjestelmiä avaimet käteen periaatteella. Lisäksi se toteuttaa lisäosia ja laajennuksia olemassa oleviin sovelluksiin sekä tarvittaessa mobiilikäyttöliittymiä nykyisiin järjestelmiin. Netmaasta löydät lisää tietoa www.netmaa.fi sivuilta.

Esa oli sopinut rekrytreffeille etukäteen 3 tapaamista yli 70 työnhakijan joukosta. Lisäksi 2 muuta osaajaa hän löysi paikan päältä myöhemmin.

Esa pystyi sovelluksen avulla kartoittamaan hetkessä itseä kiinnostavat tahot, tutustumaan heidän profiileihin, sekä pyytämään näiltä tapaamisia. Osaajilla oli vapaus perua heihin kohdistuvat tapaamispyynnöt, niin kuin Esallakin oli mahdollisuus perua hänelle tulevia pyyntöjä.

Treffikonseptia Esa kuvailee joustavaksi ja tehokkaaksi. Se toimi ohjelmisto-ammattilaisen näkökulmasta ”kohtuu hyvin”. Järjestäjää tuo ammattilaisen kommentti sovelluksestamme lämmittää. Onneksi kehitettävääkin vielä löytyy!

Treffipäivänä Esa kohtasi etukäteen verkossa sopimansa tapaamiset. Treffeille tullessa hän oli saanut ja tulostanut mukaansa etukäteen tehdyn aikataulun, josta hän näki missä pöydässä ja monelta hän tapaisi osaajat.

Tulin tapahtumaan, koska haen resursseja tuleviin ohjelmistoprojekteihin toteutuspuolelle. Kohtasin kuitenkin henkilön, jolla onkin paljon kokemusta sellaisilta osa-alueilla, että hän pystyy auttamaan minua uusien projektien suunnittelussa ja eteenpäin viemisessä sekä ohjelmistotuotannon resurssien paremmassa hyödyntämisessä. Minä itse alan olla meillä se suurin kasvun este, joten tämä tuli oikeastaan juuri oikeaan tarpeeseen vaikka en vielä ollutkaan suunnitellut palkkaavani ketään tähän tehtävään. Olemme nyt tavanneet jo uudelleen meidän toimistolla ja käynnistäneet työllistämisprosessin. Voisi ehkä sanoa, että olinkin etsimässä juuri tällaista henkilöä, vaikka en silloin vielä tiennytkään sitä. 🙂 ” Esa kertoo.

Koko konseptia Esa suosittelee lämpimästi kollegoilleen. ”Suosittelisin muillekin yrittäjille käymään näissä tapahtumissa. Täältä näyttää löytyvän yllättävää osaamista.”

Ensimetri on tamperelainen uusyrityskeskus joka auttaa yrityksiä näiden alkutaipaleella sekä kasvupolulla. Ensimetri on koko Rekrytreffi- konseptimme idean takana. Sovelluksellamme tehtiin aluksi ainoastaan yritysten välisiä yritystreffejä, mutta Ensimetrin toiveen mukaisesti tuote räätälöitiin sopimaan myös rekryämiseen. Nyt rekrytreffit on yrityksemme palvelu jota tarjotaan myös muualle Suomeen.

Mukana tapahtumaa järjestämässä ja äärettömän tärkeässä roolissa oli myös Tampereen kaupungin TreStart, jonka tehtävänä on auttaa tamperelaisia osaajia työllistymään. TreStart järjestää uudenlaisia, erilaisia työllisyystapahtumia alueen osaajille ja sparraa heitä yritysten kohtaamista varten.

Yhdessä tämä taitava kaksikko paiskii töitä elinvoimaisemman, toimivamman ja tuottavamman Tampereen puolesta. Nämä jo toiset rekrytreffit Tampereella toivat paikalle lopulta yli 70 osaajaa ja n.20 yritystä. kohtaamisia Technopoliksen ravintolatilassa nähtiin reilut 100 kpl:tta.

Rekrytreffi-sovelluksesta voit lukea lisää nettisivuiltamme www.businessmaker.fi tai ottaa minuun yhteyttä.

 

6.6.2018

Anneli Komi
anneli.komi@businessmaker.fi
BusinessMaker