Vinkit online-treffeille osallistumiseen

Verkostoituminen on yrittäjän elinehto, sillä juuri verkostojen kautta löytyvät niin asiakkaat, yhteistyökumppanit kuin mahdolliset liidit. Hetkessä, jossa kaksi yrittäjää kohtaa toisensa, yhdistyvät molempien kontaktiverkot, joista voi löytyä yllättäviäkin ja hedelmällisiä yhteyksiä.

Etenkin tämän hetkisessä tilanteessa, jossa maailmanlaajuinen pandemia vaikuttaa jokaiseen yrittäjään ja yritykseen suoraan tai välillisesti, verkostojen tärkeys korostuu sekä uusien kontaktien luominen. Tähän BusinessMaker on kehittänyt ratkaisuksi online-treffit, joissa hyödynnetään talon omaa verkostoitumistyökalua. Mikä onkaan mukavampaa kuin suoraan kotitoimistosta verkostoituminen?

 
 

Miten sitten tällaisilla etätreffeillä oikein ollaan ja miten niistä saadaan kaikki hyöty irti? Tässä siihen 5 vinkin listaus:

Aseta itsellesi tavoitteet

Mitä haluat saavuttaa? Etsitkö uusia asiakkaita vai yhteistyökumppaneita? Vai etsitkö kenties ratkaisuja johonkin ongelmaan? Kirjaa tavoitteet ylös, jolloin tiedät päämääräsi, mihin pyrit tapaamisten avulla.

Tee profiilisi huolella

Jokainen treffeille osallistuja luo yritykselleen oman profiilin, jossa kerrotaan perustietojen lisäksi niin yrityksen palveluista kuin tarpeista. Mitä ytimekkäämmin osaat kertoa yrityksestäsi, palveluistasi ja tarpeistasi, sitä helpompi muiden on saada selkeä kuva yrityksestä ja pyytää sinua treffeille ja sinun heitä!

Tutustu ennakkoon muihin osallistujiin ja pyydä rohkeasti treffeille

Kyllä vain, pääset tutustumaan ennakkoon treffeille osallistujiin. Tämä on erinomainen etu, joka kannattaa hyödyntää. Pystyt asettamiesi tavoitteiden kautta pyytämään treffeille juuri niitä yrityksiä, joilta uskot löytyvän ratkaisuja.

Treffeillä ole oma itsesi ja muista kuunnella

Mikään ei ole myyvempää kuin aitous: aidon ihmisen kanssa on helppoa jutella ja ideoida. Kerro rehellisesti tavoitteistasi ja miksi halusit tavata juuri tämän yrittäjän. Lisäksi muista kuunnella toista: antamalla toiselle tilaa kertoa keskeytyksettä omista tavoitteistaan tapaamisen suhteen, osoitat arvostavasi häntä. Kuuntelemalla saa myös usein poimittua puheesta vinkkejä, mitä toiselle kannattaa omasta palveluvalikoimasta tarjota.

Vaikka treffejä peruuntuu, älä lannistu

Joskus yrittäjälle tulee yllättäviä tilanteita eteen, jolloin sovitut treffit joudutaan perumaan. Voi myös olla, että treffeille pyytämäsi osallistuja ei koe teillä olevan toisillenne tarjottavaa. Tässä tilanteessa ei kannata lannistua, vaan rohkeasti sopimaan uusia treffejä.

Tehokkaita treffejä!

Suvi Liukkonen / BusinessMaker