Verkostoitujan viesti kehitysyhtiöille ja yrittäjäjärjestöille: "Kiitos! Tuomalla ihmiset yhtee

Marja Falenius Krapista on ollut alusta asti kaikilla Hyvinkään YritysVoimalan järkkäämillä treffeillä niin useina kertoina, ettei edes muista todellista määrää. 🙂 Hän muistelee, että vuodesta 2014 lähtien on ollut mukana joka ikinen kerta kun yritystreffit on järjestetty Hyvinkäällä ja sitten myöhemmin mukana myös Tuusulassa ja Riihimäellä. Se tekee yhteensä lähes 20 treffit!

Marja kertoo, kuinka Erkki Taskinen mainosti hänelle Hyvinkään YritysVoimalan järjestämiä treffejä ensimmäisen kerran. ”hän kertoi tulevista yritystreffeistä ja mietin, että yritystreffeillä ei voi ainakaan hävitä mitään”.

Treffeille oli myös järkätty jatkobileet. ”Ekat treffit olivat muuten perjantaina ja niiden jälkeen oli järjestetty paikallisessa baarissa jatkot!” Marja muistelee nauraen.

 

Treffit omaan yritykseen!

Marja on järjestänyt treffit myös omalle työpaikalleen! ”Muutaman kerran Hyvinkäällä ja Riihimäellä yritystreffeillä vierailtuani ajattelin, että konsepti on niin loistava, että tällainen pitäisi ehdottomasti järjestää myös Keski-Uudellamaalla. Otin puhelimen käteen ja soitin Keuken toimitusjohtajalle Elina Pekkariselle, joka innostui asiasta. Lupasin yhteistyön aloituksen nimissä, että Krapi tarjoaa treffipuitteet, ettei konsepti jäisi testaamatta. Ensimmäiset treffit järjestettiin samana syksynä Krapilla ja jatkoa seurasi heti seuraavana keväänä. Sen jälkeen Keukekin on järjestänyt treffit kerran tai kaksi vuodessa.

Joka kerta 10 tapaamista

Marja on niin kokenut kävijä treffeillä, että tietää jo miten tehokas ilta kannattaa rakentaa. ”Treffikumppanien löytäminen muuttuu joko kerta vaikeammaksi, sillä toki tilaisuuksissa vierailevat aika paljon samat yritykset. Aluksi oli helppoa löytää 10 treffikumppania listalta, mutta nykyisin buukkaan ne, jotka todella haluan tavata ja kalenterini täyttyy sitten tapaamispyyntöjen muodossa lopulle iltaa. Jokaisille treffeille tulessani olen tullut 10 tapaamiseen”.

Parasta on ehdottomasti loistava tunnelma, mikä treffeillä on. Kaikki tulevat tapaamisiin avoimin mielin ja niin on helppoa lähteä rakentamaan luottamusta, jonka pohjalta mahdollisesti syntyy yhteistyötä tai uusia asiakkuuksia.

Kokenut kävijä tietää, mikä treffeillä toimii

Marja kehitteli treffeille mm. rekvisiitta-taulun! ”Speed datingissä siirrytään nopeasti pöydästä toiseen. Jos on paljon rekvisiittaa, niin ne pitää saada kätevästi kulkemaan mukana”. Marja kertoo.

”Tässä on otettu inspiraatiotuubi apuun ja Krapin Pajan Paletti on saatu sovitettua yksien kansien väliin.”

 

Taulusta ovat kiinnostuneita myös muut treffeillä kävijät. Konkreettinen rekvisiitta auttaa potentiaalisten yhteistyökumppaneiden ja asiakkaiden kanssa neuvotellessa.

 

 

Marja on töissä Krapihovissa. Se on yritystilaisuuksien ja perheen juhlien järjestyspaikka, joka on ollut Holman suvun omistuksessa vuodesta 1911. Krapihovi sijaitsee Tuusulassa.

Meillä olet vieras, et asiakas, ja siinä on vissi ero! Krapi on rakentunut ravintola Krapihovin suomalaisen ruokapöydän ympärille ja nykyisin Ravintola Krapihovin lisäksi pihapiirin puistossa on Palvaamo, Aitta, Alitupa, Viinikellari, Ravintola Mankeli & kesäterassi, Hotelli vanhassa navetassa sekä kesäteatteri.” Marja kertoo ylpeänä työpaikastaan.

Nykyään Krapissa voi järjestää vaikka kuinka suuria tilaisuuksia. ”Golfkentän läpi mutkittelevan tien päässä Tuusulanjärven rannalla lämpiää savusauna. Krapin uusin rakennus Paja synty yhteistyössä Tuusulanjärven Tapahtumien kanssa. Nykyisin Krapin tilaisuuksien järjestelyistä vastaavat palvelualan huippujen lisäksi myös taitelijat, musiikin, kuva- & näyttämötaiteen saralta, ja yhdellä soitolla myyntipalvelumme voit järjestää jopa kaksipäiväisen seminaarin iltagaaloineen ja ohjelmineen. Kaikki Onnistuu!” Marja sanoo.

www.krapi.fi

 

Treffeille Marja kehoittaa kaikkia lähtemään mukaan. ”Lähde mukaan avoimin mielin! Koskaan et voi tietää, millainen uusi asiakkuus tai yhteistyökumppanuus treffipöydässä odottaa. Jos ei muuta, niin ainakin tutustut uusiin ihmisiin ja saat uusia näkökulmia itsellesi.”

Keukea, YritysVoimalaa ja Yrittäjäjärjestöjä Marja kiittää treffien mahdollistamisesta. Hän pitää niitä erittäin tärkeänä väylänä kun edistetään elinkeinotoimintaa. ”Kiitos! Tuomalla ihmiset yhteen ei voi olla kuin hyviä seurauksia. En heti keksi toista foorumia, missä olisi mahdollisuus tavata näin monta paikallisten yritysten edustajaa kerrallaan rauhallisten keskustelujen kera. Koska tilaisuus on osallistujille maksuton, ei kynnystä lähtemiselle pitäisi olla”.

Kiitos haastattelusta Marja Falenius/ Krapi

 

Jos sinä haluat kuulla lisää kuinka treffikonsepti toimii, ota meihin yhteyttä niin tulemme käymään!

 

Anneli Komi
8.5.2018 Sipoo
anneli.komi@businessmaker.fi
www.businessmaker.fi