B2B Matchmaking -tapahtumat, vinkkejä ja ohjeita yritystreffeille

Kahdenkeskiset kohtaamiset tuntemattoman kanssa vaativat sekä valmistautumista, heittäytymistä että oikeanlaista asennetta. Online-kohtaamisissa edellä mainittujen lisäksi on hyvä keskittyä muutamiin muihin seikkoihin. Tässä vinkkejä avuksesi treffeille.

 

1. Huolehdi tekniikka sujuvaksi etukäteen.

Olemme valmistelleet sinulle paljon ohjeita online-tekniikan käyttöä varten. Tutustu ohjeisiin etukäteen ja toimi niiden mukaisesti. Näin varmistat itsellesi sujuvan tapahtumapäivän ja minimoit yllätykset. Online-tekniikkamme on varsin yksinkertainen ja helppo. Silti tietokoneita, käyttäjiä ja selaimia on niin paljon, että vain sinä itse tiedät omat laitteesi ja miten ne toimivat parhaiten. Katso etukäteen miten online-treffeille mennään ja lue ohjeet ja vinkit -sivu tapahtumasivuilta.

2. Valmistaudu. valmistaudu. valmistaudu.

Valmistautuminen on missä tahansa kohtaamisessa tie tuottoisaan lopputulokseen, mutta online-kohtaamisissa sen merkitys korostuu entisestään. Face to face -kohtaamisissa on helpompi mennä suoraan asiaan. Kätellään, istutaan alas ja aletaan juttelemaan. Online-kohtaamisessa aikaa kuluu tekniikan varmistamiseen. Kuulunko hyvin? Näetkö minut? Onhan kuva selvä ja yhteys hyvä? Miten sinulla sujui tekniikka tähän asti? Ja yhtäaikaa saatamme miettiä: miltäköhän minä näytän. Miksi kasvoni ovat näin punaiset. Ja niin edelleen. Huomiomme kiinnittyy automaattisesti moneen muuhun asiaan ja oleellinen unohtuu. Nimittäin kohtaaminen itse. Tavoitteena on varmistaa seuraava kohtaaminen. Tai ainakin kartoittaa onko sellaista tulossa. Teknisessä ympäristössä sinun on helpompi päästä tavoitteeseen kun olet valmistautunut. Valmistautuminen auttaa siihen, että vaikka keskittymisesi herpaantuisi teknisen ympäristön vuoksi, pystyt kääntämään huomiosi takaisin itse kohtaamiseen nopeammin, kun olet jo kertaalleen miettinyt mitä juuri tämän treffikumppanin kanssa haluat.

3. Keskeyttäminen on kohteliasta

Toisinaan meitä pyydetään ohjeistamaan osallistujia voimakkaammin vuoropuhelun tärkeydestä. Välillä osallistujat toivovat meidän tulevan apuun, jos treffikumppanilta ei meinaa saada suunvuoroa. Haluammekin nyt muistuttaa, että yksinpuhelu ei vie kohti tuottavaa lopputulosta. Ja että keskeyttäminen on kohteliasta. Meistä jokainen on varmasti ollut tilanteessa, jossa vastapuoli vain puhuu ja puhuu. Ei kuulija mitenkään muista kuultua jos se jatkuu monta minuuttia putkeen. Toisinaan ihminen kätkee hermostuneisuuttaan puhumalla paljon. Siksi on hyvä tarjota toiselle helppo keino puheen keskeyttämiseen. Sen voi tehdä esimerkiksi sanomalla ”anteeksi, haluan keskeyttää tässä kohtaa, sillä haluan varmistaa, että olen kuullut oikein. Lisäksi minulle olisi tärkeää ehtiä kertoa omasta yrityksestäni hieman ja huomaan, että meillä kuluu aika. Sopisiko sinulle, jos kertaan nyt mitä kuulin sinun kertovan ja kerron sitten sinulle meidän yrityksestä”.

4. Kirkasta tavoite

Tekniikasta huolimatta tärkeintä on teidän kahden kohtaaminen ja sen sisältö. Yritä pitää tämä kirkkaana mielessäsi. Tottakai on tärkeää että näyt ja kuulut hyvin, mutta jos kasvosi jostain valaistuksen syystä punoittaa tai ääni mikrofonin takia särähtää niin anna niiden seikkojen olla. Tärkeintä on kohtaaminen. Tavoitteen kirkastamiseen auttaa, kun mietit etukäteen kunkin kohtaamisen kohdalla, mikä tavoitteesi on. Näin osaat nopeammin johdattaa mielesi takaisin oleelliseen kun se lähtee harhailemaan.

5. Pidä hauskaa, ole oma itsesi

Saat online-treffailusta eniten irti kun asennoidut tapahtumaan siten, että siellä on tarkoituskin pitää hauskaa. Uusien ihmisten kohtaaminen, uudenlainen tekniikka, erilainen ympäristö ja ne kaikki mahdollisuudet joita tämä suo – mikä mahtava seikkailu! Pidä hauskaa, ole ystävällinen ja kohtelias niin sinulla tulee olemaan mielettömän mahtava ilta. Me ja sadat muut yrittäjät ovat jo kokeneet tämän. Tule sinäkin kokemaan!

Katso tulevat treffit ja rekisteröidy mukaan: https://www.business-maker.fi/tapahtumaanosallistuja

Anneli Komi / BusinessMaker